De waterkwaliteit bij waterspeelplaats Tanthof (hierboven op de foto te zien in 2019) is zo slecht dat het niet meer mag worden aangemerkt als officiële zwemwaterlocatie.
Volledig scherm
De waterkwaliteit bij waterspeelplaats Tanthof (hierboven op de foto te zien in 2019) is zo slecht dat het niet meer mag worden aangemerkt als officiële zwemwaterlocatie. © Fred Leeflang

Zwemmen permanent afgeraden bij de Wollebrand, Madestein en twee Delftse waterspeelplaatsen

Zwemmen in de plas van de Wollebrand in Honselersdijk, de waterspeelplaatsen Tanthof en Korftlaan in Delft of de plassen van Madestein Zuidzijde in Den Haag is deze zomer geen goed idee. Dat heeft de Omgevingsdienst Midden-Holland (OMDH) besloten. Met ingang van 1 mei geldt er een permanent negatief zwemadvies bij die zwemwaterlocaties.

  1. Amateurclub strikt grootmacht Manchester United voor eigen jeugdtoernooi: ‘Dit is echt heel gaaf’
    PREMIUM

    Amateur­club strikt grootmacht Manchester United voor eigen jeugdtoer­nooi: ‘Dit is echt heel gaaf’

    Ze mogen dan alledrie fan zijn van een andere Nederlandse profclub, over één ding zijn Stefan (13), Ivan (14) en Luuk (14) van FC ’s-Gravenzande het roerend eens: het is ontzettend tof dat ze in augustus op hun eigen internationale BOAL-toernooi tegen Manchester United mogen voetballen. Het strikken van het jeugdteam van de Engelse grootmacht is ook voor de organisatie van het toernooi een droom die uitkomt. ,,Dit is echt heel gaaf.”
    Westland