Dossier

Wat zegt de wetenschapPijlen»

 1. Experts ontdekken bacterie die zich kan voeden met giftig plastic

  Experts ontdekken bacterie die zich kan voeden met giftig plastic

  Wetenschappers hebben een bacterie ontdekt die zich voedt met de nu nog onafbreekbare kunststofsoort polyurethaan: een materiaal dat op grote schaal wordt gebruikt voor auto-interieurs, sportschoenen, luiers, keukensponzen, matrassen, verf en schuimisolatie. Het spul wordt meestal naar de vuilstort gebracht omdat het extreem lastig te recyclen is. De Duitse experts die de microscopisch kleine ‘plasticvreter’ traceerden, spreken van een doorbraak op het gebied van afvalverwerking.
Dossier

Universi­teit van NLPijlen»

 1. Prehistorische cirkel van mammoetbotten gevonden: ‘Geen pretje om tussen rottend vlees te wonen’

  Prehistori­sche cirkel van mammoetbot­ten gevonden: ‘Geen pretje om tussen rottend vlees te wonen’

  Onderzoekers hebben bij het Russische dorp Kostenki, 450 kilometer ten zuiden van Moskou, de grootste en oudste botcirkel ooit gevonden. De prehistorische constructie, gemaakt van tenminste 51 gigantische kaken en 64 schedels van mammoeten, heeft een diameter van circa 12 meter en is ongeveer 50 centimeter hoog. Waarvoor de ongeveer 20.000 jaar geleden gebouwde ‘bonehenge’ bedoeld was, weten de wetenschappers niet precies.
 1. LEES TERUG | Nederlanders uit Tenerife geland in België, VS steken miljarden in bestrijding virus
  coronavirus

  LEES TERUG | Nederlan­ders uit Tenerife geland in België, VS steken miljarden in bestrij­ding virus

  Het coronavirus blijft ook vandaag wereldnieuws. De grootste Europese brandhaard ligt op dit moment in Noord-Italië, maar ook in België en Nederland stijgt het aantal besmettingen. De teller staat nu op 82. Ook zijn er opnieuw ziekenhuismedewerkers in Nederland besmet met het coronavirus. Ajax is eveneens getroffen door het virus. Vijftien in quarantaine geplaatste Nederlanders hebben het corona-hotel op Tenerife verlaten. Dit blog is nu afgesloten, maar het nieuwe vind je hier.