'Alien' uit documentaire Sirius blijkt menselijk dna te hebben

Het tien jaar geleden in Chili gevonden skelet van een als een Alien uitziend wezen, blijkt gewoon zijn oorsprong te hebben op aarde. Uit onderzoek blijkt dat het DNA van het wezen (genaamd Ata) een Aardse herkomst heeft, zo bleek uit de documentaire 'Sirius' die deze week in première ging.

De documentaire moest aantonen dat onze aarde al meerdere malen is bezocht door buitenaardse wezens maar dat dit steeds werd geheimgehouden onder druk van een militaire, industriële en financiële elite.

De filmmakers beloofden dat Sirius veel stof zou doen opwaaien: Kort voor de première gonsden de geruchten dat de film het definitieve bewijs van het bestaan van Buitenaardse wezens zou aantonen. Tot teleurstelling van velen heeft de film dit niet aangetoond.

De DNA-test werd uitgevoerd door Garry Nolan van Stanford University's school of Medicine in Californië. Hij noemde het wezen 'een interessante menselijke mutatie'.

Filmmaker Amardeep Kaleka zegt niet teleurgesteld te zijn in de uitkomst van het onderzoek. Er komen volgens hem zoveel getuigen met aantoonbare verhalen aan het woord dat de overtuigende boodschap van de film intact blijft.