Het uiteenvallen van de Conger-ijsplaat is volgens een Nasa-wetenschapper een van de belangrijkste instortingen op Antarctica sinds het afbrokkelen van de Larsen-ijsplaat (L) in 2000.
Volledig scherm
Het uiteenvallen van de Conger-ijsplaat is volgens een Nasa-wetenschapper een van de belangrijkste instortingen op Antarctica sinds het afbrokkelen van de Larsen-ijsplaat (L) in 2000. © AFP

Antarctische ijsplaat zo groot als Rome uiteengevallen: ‘Voorteken van wat zou kunnen komen’

Als gevolg van de recordhoge temperaturen in het Zuidpoolgebied is een enorme ijsplaat in stukken uiteengevallen. Een Nasa-wetenschapper spreekt van ‘een van de belangrijkste instortingen’ in ruim 20 jaar. 

23 reacties

 • Elisa deJong

  1 jaar geleden
  Elk mens met gezond verstand weet, dat deze aarde naar een einde loopt, mss nog enkele generaties. Dat is realiteit.
 • De Koker

  1 jaar geleden
  J J van Gool. Leef jij onder een steen ofzo. Klimaatbeleid gaat iedereen wat aan heeft niets met politieke voorkeur te maken. Maar ja je hebt coronawappies en klimaatwappies. Lijkt wel of het hetzelfde slag mensen is.
 • Dolf van der Steeg

  1 jaar geleden
  Wat is er toch steeds paniek over het klimaat. Hoe lang bestaat de wereld.... In de middeleeuwen was er ook sprake van een warmte periode waarbij ijskappen smelten. Wel zou pijpleiding aanleggen om het zoet water op te vangen. Er is straks en nu al groot te kort aan zoet water. Ja ik ben voorstander van schone lucht want ik woon bij Schiphol. Voorstander dat we straks allemaal op elektrisch overgaan. Incl. Vliegtuigen en industrie. Maar alles kost tijd om dat te bereiken..
 • Ron Janssen

  1 jaar geleden
  Zeker klimaat verandering van 45 miljard , daar hoor je ook niks meer van zoals stikstof beleid, waar blijven de huizen en geen bouwgrond meer in Nederland en waar gaan de asiel- Syrie, Afganistan en andere oorlog vluchtingen verblijven? Zeker natte voeten werk voor Nederland, dweilen met de kraan open. daar is geen windwolen tegen bestand.
 • ANN LIMBOS

  1 jaar geleden
  De wereld is om zeep...door toedoen van zijn bewoners !