Volledig scherm
© NASA

Astronauten van NASA lijken binnenkort op Buzz Lightyear

Zouden ze bij NASA weleens Toy Story hebben gezien? De organisatie onthulde een protoype van een nieuw ruimtepak voor haar astronauten en de gelijkenis met Buzz Lightyear, een figuur uit de Pixar-film, is opvallend.

Buzz Lightyear.
Volledig scherm
Buzz Lightyear.

Het pak zou veel lichter en flexibeler zijn dan wat de astronauten de afgelopen jaren hebben gedragen. Mogelijk zal de mens in dit soort pakken terugkeren naar de maan of voor het eerst voet op Mars zetten. De grootste vernieuwing is een gat op de rugzijde van het pak, waardoor astronauten in één keer kunnen instappen.

Met het nieuwe pak lopen de astronauten volgens NASA ook minder risico op blessures. De komende jaren gaat het onderzoek naar de pakken verder en tegen 2015 kunnen ze waarschijnlijk in gebruik worden genomen.

  1. Eerste bemande vlucht Elon Musk morgen de ruimte in en dat is niet zonder risico

    Eerste bemande vlucht Elon Musk morgen de ruimte in en dat is niet zonder risico

    Alle ogen zijn morgen gericht op het Kennedy Space Center in Cape Canaveral, Florida. Voor het eerst in bijna tien jaar worden daar twee Amerikaanse astronauten vanaf eigen bodem de ruimte in geschoten. En voor het eerst in bijna veertig jaar zal dat met een gloednieuw toestel gebeuren: de Crew Dragon van SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Tesla-baas Elon Musk. Een vlucht die niet zonder risico’s is, zo berekende de NASA.