Chirurgen transplanteren met succes varkenshart bij patiënt (57) in laatste poging om zijn leven te redden

videoAmerikaanse chirurgen hebben voor het eerst en met succes een varkenshart getransplanteerd bij een 57-jarige patiënt in een laatste poging om zijn leven te redden. Drie dagen na deze zeer experimentele operatie maakt de man het goed.

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Diederik Jekel eert de wondere wereld van Chriet Titulaer: ‘Hij liet ons de toekomst zien’
  PREMIUM

  Diederik Jekel eert de wondere wereld van Chriet Titulaer: ‘Hij liet ons de toekomst zien’

  Met zijn olijke ringbaardje, gortdroge humor en onmiskenbaar Limburgse tongval was Chriet Titulaer in de jaren 80 niet weg te slaan van de televisie. In zijn populaire programma ‘Wondere Wereld’ liet hij jong en oud kennis maken met de laatste snufjes en gadgets op het gebied van techniek en wetenschap. Nu, vijf jaar na zijn dood, vindt wetenschapsjournalist Diederik Jekel het tijd voor een eerbetoon: ,,We moeten niet bang zijn voor nieuwe dingen.‘’