Dier valt wettelijk in zelfde categorie als je fiets: waarom geen grondrechten voor dieren?

Wat zegt de wetenschapMoeten dieren grondrechten krijgen? Nu zijn zij volgens de wet een ding en vallen zij daardoor in dezelfde categorie als jouw koelkast, stoel of fiets. Kan dat niet anders?

21 reacties

 • Paul Slinger

  1 jaar geleden
  Een dier is nog steeds geen mens, en natuurlijk moeten we respectvol omgaan met dieren en ja waar ligt de grens, een pissebed,een vlo,een vlieg, een kip, een egel, een hond,een kat,een enz enz is dan het ene dier meer waard om er levensrechten aan te geven en de andere niet, ik ben pertinent tegen dierenmishandeling in elke vorm maar om nou een dier te gaan vermensen (honden,katten,apen,paarden,konijnen enz enz) gaat mij wel erg ver, en welk grondrechten? leg dat maar uit, wat wil Janneke Vink?
 • H. Osinga

  1 jaar geleden
  Ik vond laatst een dode vlieg in de vensterbank. Waarschijnlijk verhongerd. Regelmatig vind ik verhongerde dode spinnen. Een dier is een dier, dus met grondrechten kan ik straks gestraft worden en moet ik zorgen dat die vlieg en spin niet verhongeren.
 • van Velthuizen

  1 jaar geleden
  Op de lagere school (in 1966) zei mijn leraar al: "De mens is het meest gevaarlijke wezen wat op aarde rondloopt". Dat wilde ik als kind toen niet geloven maar later besefte ik dat hij helemaal gelijk had.
 • Rina van Leeuwen

  1 jaar geleden
  Ja, natuurlijk moet dat! Wie zijn wij, als zelfbenoemd 'Hoofdzoogdier' om andere dieren tot 'ding' te degraderen? Elk dier heeft recht op een goed leven, net als elk mens.
 • Maike Zee

  1 jaar geleden
  Een aantal jaar geleden gaf een idioot onze hond een trap waardoor deze een paar meter door de lucht vloog (het beviel hem niet dat onze hond naar hem blafse bij het langslopen). Ik heb aangifte gedaan bij de politie. Maar daar is uiteindelijk nis meegedaan omdat onze hond inderdaad werd gezien als gebruiksvoorwerp.