Aanplant van duurzaam loofboos in Groot-Brittannië
Volledig scherm
PREMIUM
Aanplant van duurzaam loofboos in Groot-Brittannië © Shutterstock

Dit gebeurt er met de CO2-compensatie die je afkoopt bij vliegschaamte

We vliegen even niet, maar als we het wel doen, zijn we bezig met de meest vervuilende vorm van vervoer. Het schuldgevoel kunnen we afkopen door geld te doneren aan projecten die de CO2-uitstoot compenseren.

Met het vliegtuig reizen is schadelijk voor het milieu, dat weten we inmiddels allemaal wel. De luchtvaartindustrie verbruikte dagelijks vóór de coronacrisis vijf miljoen vaten olie en is verantwoordelijk voor zo’n 2 tot 3 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. Toch lijkt er weinig sprake van vliegschaamte. Sterker nog, we vliegen steeds meer. Vorig jaar vlogen 71,6 miljoen passagiers via Schiphol, een recordaantal.

  1. Eerste bemande vlucht Elon Musk morgen de ruimte in en dat is niet zonder risico

    Eerste bemande vlucht Elon Musk morgen de ruimte in en dat is niet zonder risico

    Alle ogen zijn morgen gericht op het Kennedy Space Center in Cape Canaveral, Florida. Voor het eerst in bijna tien jaar worden daar twee Amerikaanse astronauten vanaf eigen bodem de ruimte in geschoten. En voor het eerst in bijna veertig jaar zal dat met een gloednieuw toestel gebeuren: de Crew Dragon van SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Tesla-baas Elon Musk. Een vlucht die niet zonder risico’s is, zo berekende de NASA.