Domino's experimenteert met pizza's bezorgen met drones

De internationale pizza-keten Domino's heeft een drone ontwikkeld om pizza's te bezorgen. Hoewel het idee waarschijnlijk vooral een - geslaagde - pr-stunt is, heeft Domino's wel al echte experimenten uitgevoerd met de pizza-drone.

Op YouTube verscheen deze week een video waarop te zien is hoe de onbemande 'DomiCopter' twee pizza's bezorgt. De drone is het geesteskind van mediabureau T and Biscuits in samenwerking met drone-expert AeroSight.

Volgens de ontwikkelaars wordt Domino's overspoeld met vragen wanneer mensen op deze manier een pizza bezorgd kunnen krijgen. Toch ligt het niet in de lijn der verwachtingen dat dit binnenkort de gangbare manier van pizza's bezorgen wordt. Een idee om taco's op deze manier te bezorgen werd in de Verenigde Staten als illegaal aangemerkt. De Amerikaanse wet voor vliegverkeer verbiedt het gebruik van onbemande vliegtuigen zoals drones voor commerciële doeleinden.

De moederonderneming van Domino's in de Verenigde Staten is er rap bij om afstand te nemen van het idee. Een woordvoerder van de Amerikaanse pizzaketen zegt tegen CNN dat het idee afkomstig is van de onafhankelijke franchise-dochter in Groot-Brittannië en dat de Amerikaanse Domino's er niets mee te maken heeft, noch plannen heeft om zoiets door te voeren.

Ook in Groot-Brittannië zal het experiment waarschijnlijk voer worden voor een juridisch debat over het massaal inzetten van drones in het Britse straatbeeld.

  1. Wetenschapster pronkt met indrukwekkend cv, maar onderzoekers zetten grote vraagtekens

    Wetenschap­ster pronkt met indrukwek­kend cv, maar onderzoe­kers zetten grote vraagte­kens

    De 31-jarige Griekse Eleni Antoniadou werd de afgelopen jaren internationaal geroemd om haar wetenschappelijk werk. Ze verwierf faam als onderzoekster bij NASA, astronautentrainer, expert in regeneratieve geneeskunde en producente van innovatieve kunstmatige organen. Griekse academici stellen echter dat Antoniadou wel heel creatief omging met de waarheid als het ging om haar professionele en wetenschappelijke verdiensten.