Volledig scherm
PREMIUM

Hazes was een beetje verliefd. Kan dat eigenlijk wel?

hit onder de loepPieter Hulst en Gijs Groenteman ontleden om de beurt teksten van Nederlandstalige hits. Ze geven, al dan niet met de hulp van de wetenschap, antwoorden op vragen die die nummers oproepen.

Pas geleden was André Hazes vijftien jaar dood. ‘Al vijftien jaar een lege kruk’, stond er bij een rouwbeklag op Facebook. Daarmee werd natuurlijk gerefereerd aan de lege kruk uit een van Hazes’ allergrootste hits, ’n Beetje verliefd: ‘In een discotheek/Zat ik van de week/En ik voelde me daar zo alleen/’t Was er warm en druk/Ik zat naast een lege kruk/En ik verlangde zo naar jou/ Hier aan mijn zij’.

  1. Waarom zeggen alle psychiaters ‘ja’ tegen mdma?
    Video

    Waarom zeggen alle psychia­ters ‘ja’ tegen mdma?

    Mdma is al jaren de populairste partydrug in Nederland. Ondanks dat het op de opiumlijst staat, zien wetenschappers ook de medische potentie. De positieve effecten van mdma - het maakt je socialer en minder geremd - zouden namelijk ook kunnen helpen bij de behandeling van psychiatrische stoornissen. Psychofarmacoloog Kim Kuypers (Universiteit Maastricht) onderzoekt dit. ,,De sociale effecten van mdma zou de gesprekken tussen patiënt en psychiater ten goede kunnen komen.”