Het gat in de ozonlaag bereikte op 11 september een piek. Het gat was op dat moment tweeënhalve keer zo groot als de Verenigde Staten. De plekken met de minste ozon zijn paars en blauw.
Volledig scherm
Het gat in de ozonlaag bereikte op 11 september een piek. Het gat was op dat moment tweeënhalve keer zo groot als de Verenigde Staten. De plekken met de minste ozon zijn paars en blauw. © NASA/NASA Ozone Watch/Katy Mersmann

Het gat in de ozonlaag is het kleinst sinds 1988, maar dat komt niet door ons

Het gat in de ozonlaag boven Antarctica is dit najaar veel kleiner dan vorig jaar. Volgens ruimtevaartorganisatie NASA blijkt uit metingen met een ruimteballon dat de grootte van het gat op dit moment het kleinste is sinds 1988. 

 1. Andrea werkte mee aan Moderna-vaccin: ‘Ik snap de scepsis, maar de data liegen niet’
  PREMIUM

  Andrea werkte mee aan Moderna-vac­cin: ‘Ik snap de scepsis, maar de data liegen niet’

  De Nederlandse Andrea Pruijssers (40) speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van het Moderna-vaccin, dat op dit moment onder het vergrootglas ligt van de Europese geneesmiddelenautoriteit EMA. De viroloog legt graag uit hoe de vaccins in elkaar zitten en waarom je er volgens haar niet bang voor hoeft te zijn. ,,Corona krijgen is echt een véél groter risico dan het vaccin nemen.”
 1. Zo verliet Donald Trump voor de laatste keer het Witte Huis
  Play

  Zo verliet Donald Trump voor de laatste keer het Witte Huis

 2. Nederlandse animatoren brengen laatste werkdag Trump in kaart
  Play

  Nederland­se animatoren brengen laatste werkdag Trump in kaart