Volledig scherm
© AFP

Hoogleraar: 'Meteoriet bewijst dat aliens bestaan'

Een Britse wetenschapper claimt dat hij na onderzoek van een buitenaardse meteoriet bewijs heeft gevonden dat aliens echt bestaan. De steen werd gevonden in Sri Lanka en naar Cardiff opgestuurd.

Chandra Wickramasinghe, hoogleraar aan de universiteit van Cardiff, ontdekte fossielen van zeewier in een meteoriet van 5 centimeter die in Sri Lanka terechtkwam. Hij zegt dat dit bewijst dat UFO's bestaan en dat deze steen mede aan de grondslag ligt van het leven op aarde. 'Deze resultaten bevestigen de hypothese dat de bron van het menselijke leven op aarde ergens in de ruimte ligt.'

55 miljoen jaar geleden
De inwoners van het dorp in Sri Lanka raapten de stukken van de meteoriet op kort nadat die was neergekomen. Het materiaal werd naar de universiteit gestuurd voor verder onderzoek. Onder de elektronenmicroscoop werden de resten onderzocht op fossielen van algen. Die bleken veel weg te hebben van micro-organismen die werden aangetroffen in fossielen uit het tijdperk van de dinosaurussen, dat ruim 60 miljoen jaar geleden ten einde kwam.

Volgens Wickramasinghe toont dit voor het eerst aan dat de beginselen van het leven op aarde 3.800 miljoen jaar geleden gelegd werden. Deze kwamen volgens hem uit de ruimte via kometen. Deze zogenaamde 'zaden' vermenigvuldigden zich vervolgens.

Voorouders buitenaards
'Deze organismen lijken erg op fossielen van de aarde', aldus Wickramasinghe, 'maar de steen bevat ook andere organismen die we niet konden identificeren. De voorouders van alle mensen zijn dus buitenaards. Elke keer wanneer zich een nieuwe planetenstelsel vormt, komen er overlevende microben in kometen terecht, deze vermenigvuldigen zich en creëren nieuwe leven op andere planeten.'

  1. Beantwoord samen deze 36 vragen en je bent (weer) verliefd, aldus de wetenschap
    Liefdesrecept

    Beantwoord samen deze 36 vragen en je bent (weer) verliefd, aldus de wetenschap

    Of je nu al jaren samen bent of voor het eerst op date gaat, volgens de wetenschap is het mogelijk om verliefd te worden door 36 vragen te beantwoorden. Deze methode is al in de vorige eeuw ontwikkeld en getoetst door psycholoog Arthur Aron. Hij slaagde er zo'n 25 jaar geleden in om twee vreemden verliefd op elkaar te laten worden. Of beter gezegd: zes maanden na het onderzoek stapten de twee proefpersonen in het huwelijksbootje.