'Alleen van en naar school fietsen is niet genoeg'
Volledig scherm
'Alleen van en naar school fietsen is niet genoeg' © Beeldbank Toerisme Utrecht

'Jongeren moeten echt meer in beweging komen'

Kinderen en jongeren moeten minimaal zestig minuten per dag gaan bewegen. Deze norm is opgesteld naar aanleiding van een analyse van het UMC Utrecht op basis van bestaand onderzoek van onder meer het CBS en het RIVM.

 1. Breinbrekers bij kindervoorstelling van de Universiteit Utrecht: ‘Kinderen lijken op wetenschappers’
  PREMIUM

  Breinbre­kers bij kindervoor­stel­ling van de Universi­teit Utrecht: ‘Kinderen lijken op wetenschap­pers’

  Zijn dieren slimmer dan mensen? Dat is één van de vragen die de Universiteit Utrecht beantwoordt in de voorstelling Operatie Breinbreker. Daarin vertellen wetenschappers van alles over de onderwerpen waarover zij dagelijks hun ‘breinen breken’. 30 april vindt de tweede editie plaats in Tivoli Vredenburg. Vier vragen aan Lieke Dekker, Programmamaker bij het Centrum voor Wetenschap en Cultuur.
 2. WHO: Mogelijk verband tussen corona en hepatitis bij kinderen

  WHO: Mogelijk verband tussen corona en hepatitis bij kinderen

  In het Verenigd Koninkrijk is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bij tientallen kinderen acute hepatitis vastgesteld zonder duidelijke reden. Laboratoriumonderzoek heeft uitgewezen dat de leverontsteking bij de jonge patiëntjes niet is veroorzaakt door een van de hepatitisvirussen (A, B, C, D, E). Wel bleken ze besmet met corona of een adenovirus, een regulier verkoudheidsvirus. Of die inderdaad de oorzaak zijn geweest van het ziektebeeld, is nog onduidelijk.