Volledig scherm
Karen Damen van K3

Karen Damen (K3) waagt zich aan Groot Dictee der Nederlandse Taal

UpdateDe Vlaamse Karen Damen, bekend als de roodharige zangeres van K3, doet volgende week mee aan het Groot Dictee der Nederlandse Taal 2011. Dat heeft het management van K3 vandaag bevestigd.

Damen wordt daarmee toegevoegd aan een diverse lijst van bekende Nederlanders en Vlamingen die zich aan het dictee wagen. Onder hen ondermeer schrijvers, journalisten, politici en zelfs een Waal. Zo doen Rapper Brainpower, schrijver, dichter en theatermaker Bart Chabot, en CDA-fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma mee aan het dictee.

Franstalige deelnemer
De 22ste editie van het Groot Dictee kent ook een Franstalige deelnemer: de Waalse RTBF-journalist Christophe Deborsu. In Vlaanderen verwierf hij volop bekendheid met zijn boek Dag Vlaanderen en met zijn deelname aan de populaire quiz De Slimste Mens ter Wereld.

De tekst van het dictee is dit jaar geschreven door auteur Arnon Grunberg. De jury staat onder leiding van een nieuwe voorzitter: de Nederlandse advocaat Inez Weski. De presentatie is net als de afgelopen jaren in handen van oud-Journaallezer  Philip Freriks. Naast dertig bekende Nederlanders en Vlamingen zullen ook dertig onbekende spellingliefhebbers aan het dictee deelnemen. Zij zijn geselecteerd via voorrondes in de Volkskrant en de Vlaamse krant De Morgen.

Op woensdag 14 december om 20.25 op Nederland 1 wordt het Groot Dictee der Nederlandse Taal uitgezonden.