Nederland koploper in duurzame mode: vijf tips om kledingkast groen te maken

Een mooie rok hoeft niet na vijf keer dragen al in de afvalbak te belanden en kapotte broeken repareren hoeft echt niet moeilijk te zijn. Kim Poldner van Wageningen University & Research onderzoekt hoe we de mode-industrie duurzamer kunnen maken. In geruilde, geleende of zelfs gekweekte kleding kun je net zo modieus zijn.

 1. Groei aantal buitenlandse studenten in Nijmegen door Brexit: Radboud komt 200 kamers te kort
  PREMIUM

  Groei aantal buitenland­se studenten in Nijmegen door Brexit: Radboud komt 200 kamers te kort

  NIJMEGEN - Door de formele breuk tussen het Verenigd Koninkrijk en Europa kiezen dit jaar meer Europese studenten voor een studie in Nederland. De Radboud universiteit merkt een toename van het aantal Europese studenten. De reden: voor de Brexit kostte een studie in Engeland voor Europese studenten 9.000 pond per jaar. Nu de Brexit een feit is, is dat bedrag verdrievoudigd: 27.000 pond per jaar.
 2. Als kind zag Roland de maanlanding en wilde hij astronaut worden, nu is zijn muziek in de ruimte te horen
  PREMIUM

  Als kind zag Roland de maanlan­ding en wilde hij astronaut worden, nu is zijn muziek in de ruimte te horen

  Stel, je kijkt de lucht in. Daar kun je dwars doorheen kijken. Maar soms, met zon en regen tegelijk ontstaat zomaar een regenboog. Alle kleuren zitten in die ‘onzichtbare’ lucht. Nou, zo zit de muziek van Roland Emile Kuit (62) uit Den Haag ook in elkaar. Voor de leek misschien ruis of herrie, maar zijn composities worden zozeer gewaardeerd dat de muziek van de oud-Boskoper zelfs ‘in outer space’ te horen is.