Oprichter van SpaceX wil kolonie op Mars stichten

VideoElon Musk, de oprichter en directeur van het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX, wil in de toekomst de planeet Mars koloniseren. Dat vertelt de zakenman in de talkshow van Stephen Colbert.

Volledig scherm
Musk bij de voor passagiers geschikte versie van het ruimtevrachtschip Dragon van SpaceX. © REUTERS

Musk is tevens medeoprichter van betaaldienst PayPal en van Tesla Motors, een fabrikant van elektrische auto's. Tegenwoordig profileert hij zichzelf als een pionier op het gebied van commerciële ruimtevaart.

Een van zijn doelen is om over twee tot drie jaar tijd mensen met zijn Dragon 2-ruimteschip naar het internationale ruimtestation ISS te brengen, maar daar blijft het wat de 43-jarige ondernemer betreft niet bij.

Grootste avontuur ooit
'We willen mensen naar Mars brengen', zei Musk in The Colbert Report. 'Dat zou het grootste avontuur ooit zijn.' Kolonisatie van Mars is volgens hem van essentieel belang voor de mensheid.

De geboren Zuid-Afrikaan is vol vertrouwen. 'Ik zie Mars als een planeet die nog wel wat werk nodig heeft. Het is niet makkelijk, maar op termijn is het mogelijk om van Mars een planeet als de aarde te maken.'