Een replica van een levensgrote Tyrannosaurus rex die in het station Leiden Centraal werd geplaatst ter promotie van de crowdfundactie Tientje voor T-rex.
Volledig scherm
Een replica van een levensgrote Tyrannosaurus rex die in het station Leiden Centraal werd geplaatst ter promotie van de crowdfundactie Tientje voor T-rex. © ANP

Skelet van T-rex komt naar Naturalis

Goed nieuws voor dinoliefhebbers. Het Leidse museum Naturalis krijgt het skelet van een Tyrannosaurus rex. Dankzij de crowdfundingactie Tientje voor T-rex en sponsorgelden is het gelukt 5 miljoen euro bijeen te brengen om het skelet naar Leiden te krijgen, zo meldt het museum.

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.