Ufo gespot bij Internationaal Ruimtestation na vals alarm

VideoEr zijn beelden opgedoken van een vermeende ufo nabij het Internationaal Ruimtestation (ISS), dat meldt de Engelse editie van de Metro. Het niet te identificeren vliegende voorwerp liet zich filmen tijdens de evacuatie van enkele astronauten uit het Amerikaanse gedeelte van het ISS na een amoniaklek. Dat bleek vals alarm, maar het voorval is weer onderwerp van gesprek.

Het is niet de eerste keer en het zal zeker ook niet de laatste keer zijn dat er ufo's gespot worden in de omgeving van het ISS. NASA wordt vaak verweten het bestaan van aliens systematisch toe te dekken en dat ze de livestream onderbreken telkens als er een ufo voor de lens komt.

Ditmaal gaat het om een vreemd, wit bolvormig object dat achter het ISS verdwijnt. Dat voorwerp voedt vooral de complotaanhangers, want het één en ander werd ook nog eens gefilmd toen astronauten tijdelijk werden ondergebracht in het aparte Russische gedeelte van het ruimtevaartuig na een vermeend amoniaklek. Vals alarm, en dus mogelijk opgezet spel om te vermijden dat de astronauten de ufo zouden zien? Voor de believers is het alvast een uitgemaakte zaak dat het er krioelt van de aliens.

Aliens met goede bedoelingen?
Het is niet duidelijk of de camera's van NASA de beelden schoten, maar de Amerikaanse nieuwszender CBS zond ze wel uit. Met het te voorspellen gevolg: heftige debatten tussen personen die in buitenaards leven geloven.

Voor sommigen is het duidelijk dat de ufo de atmosfeer van de aarde binnendrong; anderen gokken dan weer dat de aliens geen kwade bedoelingen zullen hebben.

  1. Giechelen en vreugdesprongetjes: ratten zijn volgens onderzoek dol op verstoppertje spelen

    Giechelen en vreugde­spron­ge­tjes: ratten zijn volgens onderzoek dol op verstopper­tje spelen

    Met ratten kun je goed verstoppertje spelen. De knaagdieren zijn experts in het vinden van creatieve schuilplekjes én hebben er zichtbaar plezier in. Dat suggereert althans een Duits onderzoek. Het bewijs? Ze maken vrolijke vreugdesprongetjes en giechelen piepend tijdens een potje verstoppertje. De wetenschappers registreerden het gedrag van de diertjes en publiceerden de bevindingen in het gerenommeerde wetenschappelijke tijdschrift Science.