De Hindenburg verandert in een halve minuut in een vuurbal
Volledig scherm
PREMIUM
De Hindenburg verandert in een halve minuut in een vuurbal © AFP

Wetenschapper bouwde deel Hindenburg na en ontrafelt het mysterie van de ramp met de zeppelin

De ramp met de zeppelin Hindenburg, 84 jaar geleden, is een van de meest iconische tragedies van de vorige eeuw. Hoe kon het enorme luchtschip in een halve minuut bijna volledig verbranden en 36 mensen de dood in jagen? Wetenschappers komen in een documentaire met nieuw bewijs om het mysterie te ontrafelen. Een van hen bouwde de zeppelin deels na. Ook zijn unieke amateurbeelden opgedoken.

3 reacties

 • Stijn Retaw

  2 jaar geleden
  Helemaal niets nieuws aan. Zelfs programma's als "Seconde from Disaster" wisten dit jaren geleden al te melden. Volgens mij zit er geen enkele nieuwswaarde in 'wetenschappelijke' bewijzen van iets dat al bekend was. Gaat hier steeds meer op een veredelde televisie-gids lijken.
 • Peter de Koning

  2 jaar geleden
  Vreemd dat ze net doen alsof dit voor het eerst door PBS is uitgezonden. Heb dit volgens mij 2 weken geleden al gezien op een andere zender. Maar bijzonder is het zeker weten
 • Erik Gemser

  2 jaar geleden
  Ja uiteraard heb ik de beelden op Youtube gezien. Dramatisch! Rennende mensen op de grond die het net redden. Ook de film gezien die inderdaad uitging van statische elektriciteit (terwijl er ook een bom aan boord was). Ik weet niet precies wanneer de laatste Zeppelin met Waterstof vloog, maar in de jaren 60 vloog er nog eentje over Den Haag heen. Was zeer indrukwekkend om te zien zo groot.