Wetenschappers ontdekken gouden Tinderformule: altijd beet

5 gouden regelsWetenschappers hebben dé succesformule ontdekt om een partner te 'scoren'. Dankzij onderzoek weten ze precies waar onze hersenen op aanslaan. Met hun tips heb je gegarandeerd succes op datingapp Tinder. 

Quote

Hoe simpeler de foto, hoe aantrekke­lij­ker de persoon wordt gevonden

Tom van Bommel, neurowetenschapper

Denk jij dat je met jouw profielfoto op de populaire app, waar je in een seconde beslist of je iemand leuk vindt, goed zit? Waarschijnlijk niet. ,,Slechts een enkeling slaagt als we naar de vijf gouden regels kijken, die we hebben opgesteld op basis van de onderzoeksresultaten. Bijna elke foto kan beter", stelt neurowetenschapper Tom van Bommel.

Een team neurowetenschappers van het Utrechtse neuromarketingbureau ST&T Research hebben de hersenactiviteit van 28 jongvolwassenen gemeten op het moment dat ze aan het swipen sloegen. ,,We zetten ze een soort muts op waarmee we met elektrische signalen de hersenactiviteit meten", legt Van Bommel uit. 

De onderzoekers sloegen stijl achterover van hun eigen resultaten. Het verband tussen specifieke hersengebieden en de mate van aantrekkelijkheid is ongekend hoog. Van Bommel: ,,Hoe simpeler de foto, hoe aantrekkelijker de persoon wordt gevonden. We zagen heel concrete dingen."