Volledig scherm
Pascal Ackermann juicht. Fernando Gaviria buigt zijn hoofd. © photo: Cor Vos

Ackermann blijft sprintende Nederlanders in Ronde van Polen voor

De openingsetappe in de Ronde van Polen is gewonnen door Pascal Ackermann. In de 132,3 kilometer lange rit met start en finish in Kraków was de Duitser van BORA-hansgrohe in een massasprint net iets sneller dan de Nederlanders Fabio Jakobsen en Danny van Poppel.

Jakobsen sterk

Na een heuvelachtige aanloop werd er met nog twaalf kilometer te gaan het plaatselijke circuit opgereden. Met drie rondes van vier kilometer kon het complete peloton alvast het parcours van de finale verkennen. De sprintersploegen meldden zich van voren, waarbij Jumbo-Visma in kansrijke positie de sprint aantrok voor Van Poppel.

Ben Swift ging van ver aan, waarna Gaviria even de beste papieren leek te hebben voor de overwinning. Hij werd echter voorbijgesneld door de sterke Ackermann, die Gaviria en de opkomende Jakobsen net voor wist te blijven. Jakobsen, voor het eerst actief in zijn Nederlandse kampioenstrui, beschikte over de meeste snelheid, maar moest genoegen nemen met een ereplaats. Van Poppel finishte als vijfde.

Zevende zege

Voor Ackermann is het zijn zevende overwinning van het seizoen. In de Giro d’Italia won de Duitser al twee etappes en pakte hij het puntenklassement. Ook in Almeria, Breden-Koksijde, Eschborn-Frankfurt en de openingsetappe van de Ronde van Slovenië was hij de beste.

De Ronde van Polen bestaat uit zeven etappes en duurt nog tot en met vrijdag. Titelverdediger Michal Kwiatkowski is er niet bij. Robert Gesink wél. Hij maakt zijn eerste wedstrijdkilometers na zijn val in Luik-Bastenaken-Luik.

Volledig scherm
Michal Kwiatkowski won vorig jaar de Ronde van Polen. © photo: Cor Vos