Volledig scherm
Simon en Adam Yates na de door Adam gewonnen Clasico San Sebastian van 2015. © photo: Cor Vos

Adam Yates rijdt Vuelta als meesterknecht voor tweelingbroer Simon

De Britse tweelingbroers Adam en Simon Yates gaan de Ronde van Spanje fietsen. Adam Yates had de Vuelta oorspronkelijk niet in zijn jaarschema opgenomen, maar na een voor hem teleurstellende Tour de France heeft hij besloten toch in Spanje te starten, meldt zijn wielerploeg Mitchelton-Scott.

,,We willen dat de broers meer ervaring krijgen in het rijden van meerdere grote rondes in een jaar", legt sportdirecteur Julian Dean uit. ,,Ze moeten vooral constanter worden gedurende de drie weken van een grote koers."

Adam Yates, die de Tour als 29ste eindigde, wordt de 'meesterknecht' van zijn broer. Simon Yates won dit jaar drie etappes in de Ronde van Italië, reed lang in de roze trui, maar in de negentiende etappe gaf hij alles uit handen. De Brit verloor maar liefst 38 minuten in die koninginnenrit en duikelde uit de top twintig van het klassement (21ste). Chris Froome won de Giro uiteindelijk, vlak voor Tom Dumoulin.

,,Toch mikken we op het podium in de Vuelta", aldus Dean. Yates: ,,Ik heb langzaam toegewerkt naar de Vuelta en hoop daar in topvorm te zijn. Ik voel dat ik steeds beter word."

Volledig scherm
Simon Yates reed tijdens de afgelopen Giro lang in het roze. © AP
  1. Worst klopt Cant in Flandriencross

    Worst klopt Cant in Flandrien­cross

    Annemarie Worst heeft de Flandriencross voor vrouwen gewonnen, de wedstrijd in het Belgische Hamme die meetelt voor de DVV Trofee. De Nederlandse, onlangs gekroond tot Europees kampioene, won de sprint van een groep van zeven rensters. De Belgische wereldkampioene Sanne Cant finishte als tweede, haar landgenote Ellen Van Loy werd derde. Cant nam de leiding in het klassement over van de Belgische Kim Van de Steene die na een mislukte start nooit meer voorin kwam. Worst had in de voorlaatste ronde geconcludeerd dat een sprint onvermijdelijk was. ,,Niemand lukte het om weg te rijden. Daarom koos ik voor de tweede plek, ideaal om de sprint aan te gaan'', vertelde ze bij Sporza. Vanuit de laatste bocht sprintte de Europees kampioene naar de zege. De pas zestienjarige Puck Pieterse eindigde in Hamme als tiende.