Volledig scherm
PREMIUM
Mathieu van der Poel direct na de finish van de Amstel Gold Race. © BSR Agency

Adrie van der Poel: Dit unieke voorjaar moeten we echt koesteren

Adrie van der Poel (59) won in 1990 zelf de Amstel Gold Race. Nu is hij de vader van een zeer getalenteerde zoon die hij adviezen geeft, bidonnen aanreikt maar ook vrijlaat in zijn keuzes.

Door Pim Bijl

Op maandagmiddag was de winnaar van de Amstel Gold Race nog altijd niet thuisgekomen. Niet dat Mathieu van der Poel wordt gemist, plannen voor een gezamenlijke paasbrunch zijn er niet, en hij heeft keurig laten weten dat hij naar een BMX-wedstrijdje van een vriend gaat kijken.

  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’