Anna van der Breggen na afloop van de wegwedstrijd met de gouden medaille in Rio.
Volledig scherm
PREMIUM
Anna van der Breggen na afloop van de wegwedstrijd met de gouden medaille in Rio. © Pim Ras

Anna van der Breggen heeft nóg een olympische droom

Anna van der Breggen (30) stopt volgend jaar na de Spelen van Tokio met fietsen. Helemaal afscheid nemen van de wielersport voelt slecht. Dus wordt ze daarna direct ploegleidster. Maar eerst alles voor het grote doel: de olympische tijdrit in Japan.

Door Daniël Dwarswaard

Ja, er is nog een plekje leeg op dat uitpuilende palmares van Anna van der Breggen. En nee, dat is totaal geen obsessie. Maar wél een ‘heerlijk doel’ om het komende jaar naar toe te werken. Om weer af te zien. Om weer pijn te lijden. Om tóch gewoon weer te gaan trainen. De olympische tijdrit in Tokio, volgende zomer. Het zou toch wat zijn als Van der Breggen met die nu nog ontbrekende prijs afscheid kan nemen.

  1. Podcast | Wout van Aert: 'Ik voelde mijn been niet, het werd heel stil in de zaal’
    In Het Wiel

    Podcast | Wout van Aert: 'Ik voelde mijn been niet, het werd heel stil in de zaal’

    Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam gaan in een speciale uitzending van In Het Wiel uitgebreid in gesprek met de Belgische wielrenner Wout van Aert. Een openhartig gesprek over de vergelijking met Mathieu van der Poel, de zege in Roubaix en de zware blessure aan zijn bovenbeen. ,,Ik zal er voor elke training en koers mee bezig zijn. Die heup zal altijd wel sneller ‘vastzitten’ en om extra massage vragen.”