Volledig scherm
© photo: Cor Vos

Annemarie Worst nieuwe Europees kampioen veldrijden

VIDEOAnnemarie Worst is in Rosmalen Europees kampioen veldrijden geworden. Ze kwam solo over de meet. Marianne Vos completeerde met Denise Betsema het Nederlandse podium. 

Worst werd in het verleden al wereldkampioene bij de beloften. Achter de drie Nederlandse vrouwen werd wereldkampioen Sanne Cant uit België vierde. Zij moest Vos en Betsema in de laatste ronde laten gaan nadat ze bij hen was aangesloten. 

Cant won de Europese titel ook in 2014 en 2015.

Worst werd in het verleden al wereldkampioene bij de beloften. Ze was eerder dit jaar ook al de beste in Gieten, bij de Superprestige. ,,Alles moest goed gaan, maar ik wist dat ik het kon”, zei Worst bij de NOS. ,,Ik dacht: ik ga gewoon op kop rijden. Ik heb het verschil gemaakt bij het keren en draaien. Op de lange rechte stukken kan ik dat niet.”

Vos, de Europees kampioene van 2005 en 2009, maakte al vroeg in de race een matige indruk. ,,Ik kon niet veel meer dan proberen te redden wat er te redden viel. In de eerste ronde voelde ik al dat ik moeite had en ik kon het verschil niet maken”, zei Vos. ,,We hebben geprobeerd om er met elkaar het mooiste van te maken. Maar dan moet je zorgen dat je de concurrentie niet meeneemt.”