Volledig scherm
Annemarie Worst komt in Tabor als eerste over de streep. © BSR Agency

Annemarie Worst ook de beste in Hamme

Update Een dag na haar wereldbekerzege in Tabor heeft veldrijdster Annemarie Worst ook de Frandriencross in het Belgische Hamme gewonnen. Het was de tweede wedstrijd om de DVV-trofee. Worst reed vrijwel de hele wedstrijd voorop in een groepje van vier. In de slotronde reed ze weg bij haar concurrentes van wie de Belgische wereldkampioene Sanne Cant als tweede finishte.

De Rotterdamse Ceylin del Carmen Alvarado werd derde, net voor haar landgenote Yara Kastelijn, de leidster in het klassement na twee wedstrijden. De Europees kampioene won de eerste cross uit de reeks, begin november in Oudenaarde. Worst, die rijdt voor de ploeg 777, was toen tweede.

Ook zaterdag was de overmacht van Nederlandse rensters al groot geweest met een volledig Nederlands podium, met naast Worst ook Alvarado en Kastelijn. “Eindelijk weer een goed weekend, ik ben zeer tevreden”, vertelde Worst bij Sporza. Haar aanval in de slotronde was niet gepland. “Ik wilde gewoon even doortrekken en zag daarna dat ik een gaatje had. Toen heb ik maar geprobeerd het vol te houden. Ik mocht geen foutjes maken.”

De pas 20-jarige Aniek van Alphen, afkomstig uit het Brabantse Hapert, finishte als vijfde.

  1. Alaphilippe krijgt Velo d’Or: prijs voor wielrenner van het jaar
    Mathieu van der Poel 4e

    Alaphilip­pe krijgt Velo d’Or: prijs voor wielrenner van het jaar

    De Franse wielrenner Julian Alaphilippe heeft zondag de Vélo d’Or gewonnen, de prijs die jaarlijks de beste wielrenner van het jaar ten deel valt. Hij won de verkiezing voor de Colombiaanse Tourwinnaar Egan Bernal en de Sloveense Vueltawinnaar Primoz Roglic. Mathieu van der Poel eindigde als vierde en Annemiek van Vleuten, de enige vrouw onder de twaalf genomineerden, werd vijfde in de verkiezing.