Volledig scherm
Vincenzo Nibali bij de start van de Ronde van Vlaanderen. © BELGA

Bahrain-Merida komt met grote namen naar Limburg

Amstel Gold Race Wielerploeg Bahrain-Merida komt met nagenoeg al zijn toprenners naar Limburg voor de Amstel Gold Race. De ploeg uit Bahrein stuurt onder anderen de Italiaanse renners Vincenzo Nibali, Enrico Gasparotto, Sonny Colbrelli en de veertigjarige Franco Pellizotti naar Maastricht. Gasparotto won de enige Nederlandse wielerklassieker twee keer, in 2012 en 2016.

,,Ik verwacht een heel open race'', zei de 36-jarige Italiaan. ,,De aanwezigheid van Peter Sagan zal zeker invloed hebben op de koers. Ik ben goed in vorm, zo merkte ik deze week tijdens de Brabantse Pijl.'' Ploeggenoot Colbrelli eindigde daarin als tweede, achter de ontsnapte Belg Tim Wellens.

Nibali deed in 2015 voor het laatst mee aan de Amstel Gold Race. De 'Haai van Messina' schreef dit jaar met Milaan-Sanremo voor het eerst een grote voorjaarsklassieker op zijn erelijst. De Italiaan debuteerde onlangs in de Ronde van Vlaanderen.

De ploeg van Bahrain-Merida in de Gold Race wordt gecompleteerd door de Sloveen Grega Bole en de Spaanse broers Gorka en Ion Izagirre.