Alpe d'Huez B&T on Twitter

Abandono de Warren Barguil tras caída. #TDR2017 https://t.co/9IPg9NxYr7

Barguil loopt bekkenfractuur op bij valpartij

Warren Barguil van Team Sunweb heeft vandaag bij een val in de Ronde van Romandië een breukje in zijn bekken opgelopen. De Fransman kwam in de tweede etappe ongelukkig ten val en moest opgeven.

Na onderzoek in een Zwitsers ziekenhuis bleek dat de wielrenner een breuk in de linker bekkenkam heeft. ,,Zover we nu kunnen zien hoeft er niet geopereerd te worden, maar dat bekijken we over enkele dagen nog een keer'', liet fysiotherapeut Anko Boelens van de ploeg weten.

De wielrenner blijft nog enkele dagen in Zwitserland, voordat hij naar huis in Frankrijk kan. ,,Zodra de pijn het toelaat mag Warren weer lopen. Dat is meestal na ongeveer een week'',verduidelijkt Boelens. ,,Na ongeveer drie weken zou hij weer op de rollers kunnen fietsen. Van daar moeten we bekijken wanneer hij weer in staat zal zijn wedstrijden te rijden.''

Barguil is de beoogd kopman voor de Ronde van Frankrijk in de ploeg van teammanager Iwan Spekenbrink. Over de duur van het herstel kan de ploeg nog niets met zekerheid zeggen. Tom Dumoulin, de andere klassementsrijder van de ploeg start als kopman in de Ronde van Italië op 5 mei en had vorige maand aangekondigd definitief niet te zullen starten in de Ronde van Frankrijk.

Volledig scherm
Barguil op archiefbeeld. © Cor Vos