Volledig scherm
2019-04-24 16:22:49 HOEI - Bauke Mollema komt over de finish op de Muur van Huy tijdens de wielerklassieker de Waalse Pijl. ANP BAS CZERWINSKI © ANP

Bauke Mollema werkt met goede benen verder naar Giro

Twaalfde in de Amstel Gold Race, zesde in de Waalse Pijl woensdag. Met de vorm van Bauke Mollema zit het wel goed, concludeerde de kopman van Trek-Segafredo op de Muur van Hoei. 

,,Ik had met deze benen best Luik-Bastenaken-Luik willen rijden'', sprak hij nadat de inspanning enigszins verwerkt was. Maar Mollema is er zondag niet bij. Hij kiest voor een trainingskamp op hoogte. ,,Want de Giro is mijn eerste hoofddoel dit jaar.”

Quote

Het is een lastige klim met al die explosieve mannen om je heen.

Bauke Mollema

Niet dat hij zichzelf meteen een hoofdrol zag vervullen in de laatste voorjaarsklassieker. ,,De afgelopen jaren is wel gebleken dat mijn kansen op een goed resultaat daar niet zo groot zijn.'' Het is een keuze. ,,Begin van het jaar hebben we al besloten dat dit voorjaar in dienst staat van de Giro.'' Daarom was hij al, voor de Ronde van Baskenland, op hoogtestage in de Sierra Nevada. ,,Ik ben tevreden met hoe ik ervoor sta. Dit is na de Amstel Gold Race weer een goede indicatie. Er zit duidelijk een stijgende lijn in.”

Het was zijn vijfde top tien-notering op de Muur van Hoei. ,,Het is een lastige klim met al die explosieve mannen om je heen. Ik zat er goed tussen al verloor ik wat posities omdat ik in een bocht aan de steile binnenkant zat. Ik kon me gelukkig weer goed op gang trekken en een paar man oprapen. Daarna heb ik gewoon volle bak gesprint.'' De zege was net als vorig jaar voor de Fransman Julian Alaphilippe.

Bekijk hier de reacties van Robert Gesink en Wout Poels

Mollema keert terug naar woonplaats Monaco om daarna weer de hoogte op te zoeken, ditmaal niet in Spanje maar in Frankrijk. ,,Ik houd nog een kort trainingskamp, dan moet ik klaar zijn voor de Giro.'' Het wordt zijn derde deelname. In 2010 eindige Mollema bij zijn debuut als twaalfde in het eindklassement. Twee jaar geleden werd hij zevende.

Volledig scherm
2019-04-24 16:22:52 HOEI - Bauke Mollema komt over de finish op de Muur van Huy tijdens de wielerklassieker de Waalse Pijl. ANP BAS CZERWINSKI © ANP