Volledig scherm
Tim Wellens © BELGA

Belgen hebben WK-selectie rond

Tim Wellens, Yves Lampaert en Tim Declercq zijn toegevoegd aan de selectie van de Belgen voor de WK wielrennen in Yorkshire. Bondscoach Rik Verbrugghe riep het drietal op nadat hij eerder al vijf renners zekerheid had gegeven over hun deelname. 

Dat waren Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet, Oliver Naesen, Dylan Teuns en Remco Evenepoel. Gilbert maakte indruk in de Vuelta met twee ritzeges. Van Avermaet bevestigde zijn rol als een van de favorieten met zijn zege zondag in de GP Montreal.

Evenepoel is met zijn 19 jaar uiteraard de opvallendste naam in de ploeg. Hij werd onlangs in Alkmaar al Europees kampioen tijdrijden bij de eliterenners nadat hij even ervoor ook al de Clásica San Sebastián had gewonnen. Evenepoel komt in Yorkshire zowel in de wegwedstrijd uit als in de individuele tijdrit. Voor dat laatste onderdeel selecteerde Verbrugghe verder Lampaert en Victor Campenaerts.

Luister ook naar de In Het Wiel-podcast over de WK Wielrennen:

  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’