Volledig scherm
© BELGA

Belgische renner op wielergala overvallen door dopingcontrole

De Belg Pieter Serry is tijdens het wielergala Het Gala van de Flandrien uit de zaal gehaald door dopingcontroleurs. De renner werd door presentator Karl Vannieuwkerke opgeroepen om de zaal te verlaten. 

Tegen de Vlaamse krant Het Nieuwsblad gaf hij na het gala een reactie. ,,Dit vind ik echt belachelijk. Ik ben twee weken geleden nog gecontroleerd. Ik begrijp dat er controles moeten zijn en dat die mensen hun job moeten doen, maar twee controles meteen na elkaar buiten het seizoen is gewoon geldverspilling. Ik voel mij een gedetineerde met een enkelband.‘’

Serry (29) miste door de controle het grootste deel van het gala. Naast urine moest hij ook bloed afstaan aan de controleurs. Het duo had eerst voor zijn huis gestaan en maakten daarna de reis naar Oostende, waar het gala plaatsvond.

Nationaal kampioen Yves Lampaert werd in Oostende uitgeroepen tot beste Belgische renner. Bij de vrouwen was de prijs voor Sanne Cant, wereldkampioen veldrijden. Mathieu van der Poel kreeg de prijs Flandrien van het Veld.