Volledig scherm
Jarlinson Pantano. © AFP

Betrapte Pantano stopt met wielrennen

De afgelopen winter op epo betrapte wielrenner Jarlinson Pantano heeft met onmiddellijke ingang zijn loopbaan beëindigd. Dat meldde hij via een videoboodschap op Facebook. Nadat hij bij een controle door de internationale wielrenunie positief was bevonden werd hij al voorlopig geschorst.

,,Ik heb besloten de strijd met de UCI niet aan te gaan, omdat die me toch alleen maar geld gaat kosten", zegt Pantano. ,,Ik denk niet dat het zin heeft om het geld dat ik verdiend heb voor mijn familie uit te geven aan een procedure die lang kan aanslepen en waarvan we de uitkomst pas over een of twee jaar zullen weten. Ik had niet gedacht mijn carrière op zo'n manier te moeten beëindigen. Ik voel me verraden. Excuses zullen er ook niet volgen, want mij treft geen schuld in deze zaak.”

De 30-jarige Colombiaan reed sinds 2017 voor Trek-Segafredo. In 2016 won hij in het shirt van IAM Cycling een etappe in de Tour de France.

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’