Volledig scherm
Adam Blythe(r). © AFP

Blythe troeft Vermeltfoort af in Elfstedenronde

ElfstedenrondeAdam Blythe heeft de Elfstedenronde op zijn palmares gezet. De 28-jarige Brit van Aqua Blue was de snelste van een uitgedund peloton. Coen Vermeltfoort werd tweede.

In en rond Brugge stond vandaag de Elfstedenronde op het programma. Met Quick-Step Floors en Lotto-Soudal verschenen er twee WorldTour-teams aan de start. Daarnaast tekenden ook Mathieu van der Poel en Wout van Aert present. Die laatste schreef tevens vorig jaar de Vlaamse eendagswedstrijd op zijn naam.

Van der Poel toonde zich gretig en reed de hele dag in de vuurlinie. Uiteindelijk ging de 23-jarige alleskunner in de finale op pad met Pieter Serry, Jens Keukeleire, Tosh Van der Sande, Guillaume Van Keirsbulck, Jens Reynders, Timothy Dupont, Fabio Jakobsen en Jan-Willem van Schip.

Met z’n negenen probeerden ze het jagende peloton af te houden. Zonder succes. Op acht kilometer van de streep was hun liedje uitgezongen. Vervolgens wilde Wout van Aert op de laatste kasseistrook uitpakken met een verschroeiende demarrage, maar de wereldkampioen veldrijden kreeg af te rekenen met een leegloper. 

Een massasprint was onvermijdelijk in de straten van Brugge. Blythe bleek daarin de snelste van de groep. Hij is daarmee de eerste Brit op de erelijst van de Elfstedenronde.  Vermeltfoort werd tweede en de Zwitser Hugo Hofstetter vervolledigde het podium.