Volledig scherm
© anp

Boom gaat van start in tijdrit

UpdateAlexandre Vinokourov, ploegleider van Astana, heeft bevestigd dat Lars Boom van start zal gaan in de Tour de France. ,,We mogen hem niet vervangen, dus Lars zal gewoon starten."

 1. Astana wil Boom vervangen door Vanotti

  Astana wil Boom vervangen door Vanotti

  Astana wil Lars Boom nog voor de start van de proloog in Utrecht vervangen door Alessandro Vanotti. Dat schrijft de leiding van de wielerploeg uit Kazachstan vrijdagavond in een verklaring, als reactie op het nieuws dat bij de Brabantse renner een 'abnormaal laag' cortisolgehalte is aangetroffen. De MPCC, de beweging voor een geloofwaardige wielersport waarbij Astana is aangesloten, schrijft in dat geval voor dat een coureur minimaal acht dagen aan de kant blijft.
 2. Tourdeelname Boom onzeker door lage cortisolwaarde
  Update

  Tourdeelna­me Boom onzeker door lage cortisol­waar­de

  De deelname van wielrenner Lars Boom aan de Tour de France staat op losse schroeven. De Franse sportkrant l'Equipe meldde vrijdagavond dat de renner van Astana zaterdag in Utrecht niet mag starten vanwege lage cortisolwaarden. Boom rijdt voor de Astana-ploeg, die is aangesloten bij de beweging voor een geloofwaardige wielersport MPCC. De regels van de MPCC schrijven voor dat renners met lage cortisolwaarden preventief acht dagen niet mogen worden opgesteld in wedstrijden, omdat dit kan duiden op een verminderde gezondheid. Van de internationale wielrenunie UCI zou Boom wel mogen starten.