Volledig scherm
Nacer Bouhanni op archiefbeeld. © Getty Images

Bouhanni snelt naar ritzege Occitanie

De Franse spurtbom Nacer Bouhanni heeft de openingsrit van La Route d'Occitanie op zijn naam geschreven. De renner van Cofidis troefde in de massasprint zijn ploegmaat Christophe Laporte af. Een fotofinish moest de winnaar uitwijzen.

De vierdaagse Franse rittenkoers La Route d'Occitanie is de nieuwe naam van de Route du Sud. De eerste etappe voerde het peloton van Cap-Découverte naar Ségala Carmaux over 168 kilometer. De rit mondde uit in een sprintgevecht tussen de teamgenoten Bouhanni en Laporte, voor wie veel op het spel staat. Cofidis wijst een van de twee aan als kopman voor de sprints in de Tour de France.

  1. Dumoulin ‘Hammer Captain’ van Sunweb bij Hammer Series

    Dumoulin ‘Hammer Captain’ van Sunweb bij Hammer Series

    Tom Dumoulin zal als teamaanvoerder van Sunweb aantreden in de Hammer Series, een wedstrijdenreeks die in juni Limburg aandoet. De organisatie van het evenement, dat verder plaatsvindt in het Noorse Stavanger en in Hongkong, introduceert het begrip 'Hammer Captain' wiens rol het is zowel op de weg als op sociale media voor de overwinning te strijden. Wanneer ze zelf niet aanwezig zijn - zoals Dumoulin in Stavanger - vervullen ze nog een functie als ambassadeur van de ploeg.