Volledig scherm
Lucinda Brand. © photo: Cor Vos

Brand tweede achter Brennauer in tijdrit Madrid Challenge

Lucinda Brand heeft in het eerste deel van de Madrid Challenge net naast de winst gegrepen. De 30-jarige renster van Team Sunweb eindigde als tweede in de individuele tijdrit over 9,3 kilometer door Boadilla del Monte. De winst ging naar de Duitse Lisa Brennauer van WNT-Rotor, die 4 seconden sneller was.

Brand, winnares van het brons op de Europese Spelen in Alkmaar, deed 12 minuten en 56 seconden over de tijdrit. Haar Deense teamgenote Pernille Mathiesen eindigde als derde, met 13 seconden achterstand op Brennauer.

De Madrid Challenge eindigt zondag met een criterium over bijna 100 kilometer door de Spaanse hoofdstad. Enkele uren na de vrouwen komen de mannen die deelnemen aan de Ronde van Spanje aan in Madrid.
Vorig jaar won Ellen van Dijk de Madrid Challenge. Van Dijk zit nu thuis, om te herstellen van de breuken die ze opliep bij een zware val in de Boels Ladies Tour.

  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’