Volledig scherm
Nacer Bouhanni © Photo News

Cofidis laat Bouhanni niet starten

Nacer Bouhanni is niet van start gegaan in de tweede etappe van de Ronde van Catalonië. Zijn ploeg Cofidis verklaarde dat de Franse renner meer tijd nodig heeft om te herstellen van een bronchitis die hem eerder deed afstappen in Parijs-Nice.

Afgelopen zaterdag miste Bouhanni om die reden Milaan-Sanremo. De sprinter was daarover ontstemd, want de eerste voorjaarsklassieker van dit seizoen was een van zijn hoofddoelen dit voorjaar. Hij vond zelf dat hij had kunnen fietsen.

Cofidis liet in een verklaring weten dat Bouhanni een periode van rust neemt om volledig te herstellen voordat hij weer in training gaat. In de eerste etappe finishte de Fransman als zevende, nadat hij zonder veel steun van ploeggenoten aan de massasprint had deelgenomen. Voorlopig is het onduidelijk wanneer Bouhanni, die dit jaar nog geen overwinning boekte, weer in wedstrijden zal uitkomen.

  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’