Volledig scherm
Renners van de ploeg op het podium van de Ronde van Turkije vorig jaar. © Getty Images

Colombiaanse ploeg Manzana Postobon geschorst na tweede dopingzaak

De Colombiaanse procontinentale wielerploeg Manzana Postobon is door de internationale wielerunie UCI voorlopig geschorst, nadat voor de tweede keer in een jaar tijd een renner is betrapt op doping.

Na de Colombiaan Wilmar Andres Paredes Zapata op 5 april blijkt nu ook zijn landgenoot Juan José Amador Castano verboden middelen te hebben gebruikt. De UCI meldde dat hij op 22 oktober 2018 bij een controle buiten competitie positief testte. De coureur kan nog een tegenanalyse aanvragen.

Manzana Postobon is door de UCI voorlopig geschorst voor een periode van 15 tot 45 dagen, zoals de reglementen voorschrijven bij twee dopinggevallen in twaalf maanden tijd. De UCI kondigde vandaag tevens aan dat de Colombiaan Alex Norberto Cano Ardila (Coldeportes Zenu) voorlopig wordt geschorst wegens onregelmatigheden in zijn bloedpaspoort.

In Nederland is Manzana Postobon vooral bekend door Jetse Bol, die in 2017 en 2018 namens deze ploeg de Vuelta reed.

  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’