Thijs Zonneveld.
Volledig scherm
PREMIUM
Thijs Zonneveld. © Pim Ras

Column Thijs Zonneveld | Ik kan me geen ritje herinneren waarin ik níét werd uitgemaakt voor aso of teringhond

Column Thijs ZonneveldThijs Zonneveld schrijft in zijn column over wat hij meemaakt tijdens zijn ritjes op de racefiets. ,,Ik kan me de laatste keer niet herinneren dat ik een ritje reed waarin ik níet werd uitgemaakt voor aso, kankerlijer of teringhond.”

78 reacties

 • G Gerards

  2 maanden geleden
  Je wilt niet weten hoe vaak ik (op mijn gewone fiets) door razendsnel achterop komende wielrenners ben aangereden / halsbrekende toeren heb moeten uithalen om niet door hen te vallen, van mijn fiets af ben gesprongen om een aanrijding te voorkomen, etc. Ze rijden VEEL te hard op heel smalle fietspaden, en het liefst rakelings op 1 cm na langs je dan wel ze raken je stuur o.i.d. Wat dit teweeg brengt bij de fietser interesseert ze totaal niet. Ze kijken niet eens achterom...
 • J.P. Ooms

  2 maanden geleden
  Wielrenners denken een eigen status buiten de wet te hebben en gedragen zich vaak ook zo. Ze komen met een groep keihard aan kachelen en houden zich vaak niet aan verkeers regels. Je hoeft ook maar even te zoeken en je vindt er voldoende bewijs van.
 • Teun Bruna

  2 maanden geleden
  Als je ratten in een te kleine kooi zet, gaan ze elkaar bijten. Zo ook op de fietspaden die meestal veel te smal zijn gelet op de hoeveelheid en diversiteit van de fietsers. Eigenlijk zou er een soort fiets-deltaplan moeten komen waarbij waar mogelijk de paden worden verbreed en als dat niet kan, er snelheidslimieten worden gesteld en een verbod op naast elkaar rijden. (hoezo niet te handhaven, een paar keer fikse boete en daar ruchtbaarheid aan geven, zal wel helpen)
 • Gerard Milort

  2 maanden geleden
  Goed en herkenbaar verhaal. Vergeet niet te benadrukken hoe asociaal voetgangers zich vaak op een fietspad gedragen! Zelfs als er een wandelpad naast ligt. De grootste ergernis van een fietser is meestal een wandelaar, ook zonder racefiets is dat irritant. Fietsers en voetgangers goed gescheiden houden scheelt al een hoop!
 • Vermeulen

  2 maanden geleden
  Thijs is toch wel enigszins egocentrisch, net als al die wielrenners, die denken, dat alle fietspaden voor hun zijn. Logisch, Thijs, dat je wordt beschimpt, als je op een fietspad met een groep(je) wielrenners de recreanten ,, aan de kant schreeuwt " . Want dàt is het, Thijs en niet andersom. Als de wielrenners zich normaal gedragen, dan hebben zij van niemand last. Maar nee, de fietspaden zijn van hun, dus iedereen moet wijken. Niet slim, om hier als wielerjournalist een column aan te wijden .
 1. Oud-minister Dekker loopt botbreuken op na val van racefiets, vrouw (42) verdacht van mishandeling
  Play
  met video

  Oud-minister Dekker loopt botbreuken op na val van racefiets, vrouw (42) verdacht van mishande­ling

  Voormalig minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker is dinsdagavond zwaargewond geraakt door een val van zijn racefiets in de duinen bij Monster. Hij liep daarbij verschillende botbreuken op. Na het ongeval is een 42-jarige vrouw aangehouden. Ze wordt verdacht van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel dan wel eenvoudige mishandeling met zwaar lichamelijk letsel als gevolg.