Volledig scherm
Mathieu van der Poel met de Belg Wout van Aert in de achtervolging. © Cor Vos

Crosswinter levert Van der Poel bijna 390.000 euro aan premies op

Geen wonder dat Mathieu van der Poel en Wout van Aert zo graag willen blijven crossen. Het veld blijft ontegenzeggelijk een goudmijn voor hen. Los van zijn salaris en bijkomende ploeg- of sponsorpremies, streek wereldkampioen en Europees kampioen Van der Poel afgelopen winter liefst 389.460 euro aan startpremies en prijzengelden op. 

Dat is ruim 135.000 euro meer dan Van Aert, die uitkomt op 253.930 euro. Het gaat om realistische (in)schattingen, op basis van meetbare cijfers over 4,5 maand competitie. De prijzengeleden zijn namelijk officieel vastgelegd door de Internationale Wielrenunie (UCI), de Europese Wielrenunie (UEC), de Belgische wielerbond Belgian Cycling en de organisatoren van de Superprestige en DVV-Trofee.

Voor de startpremies werden bedragen in aanmerking genomen, die het midden houden van wat de twee toppers vangen in klassementsproeven en losse crossen. Opvallend daarbij is dat Van Aert in totaal vier keer minder in actie kwam dan Van der Poel, méér Wereldbekermanches reed en dus automatisch ook minder startpremies verzamelde dan zijn Nederlandse aartsrivaal.