Volledig scherm
Danny van Poppel won de 12de etappe van de Vuelta. © afp

Danny van Poppel tekent bij Sky

Hij is jong, hij is snel en zijn contract loopt aan het einde van dit seizoen af. En dus hengelde het halve peloton de afgelopen maanden naar de handtekening van Danny van Poppel. Lotto-Jumbo en Giant-Alpecin hadden interesse, net als BMC, en uiteraard kon hij ook blijven bij zijn huidige ploeg - Trek Racing.

Maar Van Poppel (21) kiest voor een nieuw avontuur: hij heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij de Britse Sky-ploeg. De deal zal binnenkort worden bekendgemaakt door zijn nieuwe ploeg.  

Sky speelt dit seizoen vaak een hoofdrol in het klassement van grote etappekoersen, getuige de Tour-overwinning van Chris Froome, maar in de (semi-)klassiekers hebben ze relatief weinig succes. Het management van Sky ziet in Van Poppel een ideale renner om dat hiaat op te vullen. Bij Sky moet hij de komende jaren worden opgeleid tot een renner die niet alleen massasprints kan winnen, maar die ook mee kan in de klassiekers - en ze kan afmaken dankzij zijn snelle benen.

Bij Team Sky, waar Servais Knaven een van de ploegleiders is, rijdt met Wout Poels al een andere Nederlander.

  1. Tour de Fransen-quiz: wat weet je van het thuisland in de Ronde van Frankrijk?

    Tour de Fran­sen-quiz: wat weet je van het thuisland in de Ronde van Frankrijk?

    Frankrijk kent een Tour-droogte die maar niet op lijkt te houden: de laatste eindzege van een Fransman dateert alweer uit 1985. Dit jaar ruiken de Fransen kansen, met Julian Alaphilippe die al geruime tijd het geel om de schouders heeft en Thibaut Pinot die de top-drie op de huid zit. En dus is het tijd voor een Tour de Fransen-quiz. Wat weet jij van de Franse renners die een rol spelen of speelden in de Tour de France?