Volledig scherm
Het podium van de Brabantse Pijl vorig jaar, met Sonny Colbrelli als winnaar (m), geflankeerd door nummer 2 Petr Vakoc (l) en de Belg Tiesj Benoot. © Photo News

De Brabantse Pijl: dit zijn de favorieten

VoorbeschouwingVoor elke klassieker dit voorjaar waagt een van de wielerverslaggevers van het AD zich aan een voorspelling van het podium. Op wie moeten we vandaag letten in de Brabantse Pijl? De heuvelklassieker die uiteraard vooral in het teken staat van het overlijden van Michael Goolaerts.

Door Pim Bijl

1. Tiesj Benoot

Volledig scherm
Tiesj Benoot © BELGA

Tiesj Benoot stond op het favorietenlijstje voor Parijs-Roubaix, want hij gaf vanaf zijn winst in de Strade Bianche kleur aan alle klassiekers. Maar hij sloeg de kasseienklassieker over om ook top te kunnen zijn in de Ardennenklassiekers. Vorig jaar werd hij al derde in de Brabantse Pijl. Benoot weet zich bij Lotto-Soudal ontzettend sterk omringd, met mannen als Tim Wellens en Jelle Vanendert, die ook zomaar kunnen winnen.

2. Dylan Teuns

Achter vedetten Alejandro Valverde en Daniel Martin sprintte Dylan Teuns vorig jaar plots naar de derde plaats in de Waalse Pijl. Die krachtsexplosie op de Muur van Hoei gaf hij later extra waarde door een goed najaar. De Belg van BMC toonde dit voorjaar met een zesde plaats in Parijs-Nice en een elfde plaats in de Ronde van Baskenland al een goede vorm op weg naar de heuvelklassiekers.

Volledig scherm
Dylan Teuns © BELGA

3. Sonny Colbrelli

Volledig scherm
Sonny Colbrelli wint de Brabantse Pijl 2017 © Photo News

Vorig jaar stond er geen maat op Colbrelli. Op de heuvels kregen ze de Italiaan er met geen mogelijkheid af en in de eindsprint versloeg hij Petr Vakoc, Tiesj Benoot, Tim Wellens en Bert-Jan Lindeman met speels gemak. Ook nu wordt het een hele klus voor zijn concurrenten om hem te lossen. Grote vraag lijkt te zijn: heeft hij een antwoord op de sterke Lotto-Soudal-formatie?

De joker: Warren Barguil

Barguil kennen we uiteraard van het hooggebergte in de Tour en de Vuelta. Vorig jaar nog won hij voor Sunweb twee etappes in de Tour en de bolletjestrui. Nu rijdt hij voor het kleinere Fortuneo. Uiteraard werkt hij weer toe naar de Tour, maar hij heeft aangegeven dat hij wil scoren in de Ardennenklassiekers. In de Brabantse Pijl mag hij een eerste keer laten zien wat hij in zijn mars heeft.

Volledig scherm
De joker: Warren Barguil © Getty Images
Volledig scherm
© AD