Volledig scherm
Robbert de Greef. © Cor Vos

De Greef gereanimeerd na hartaanval in Omloop van de Braakman

Koers afgelastRobbert de Greef is zaterdagmiddag getroffen door een hartaanval tijdens de Omloop van de Braakman. De 27-jarige wielrenner is vervolgens in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis in Antwerpen. Daar vecht hij voor zijn leven.

Volgens ploegleider Piet Rooijakkers kreeg De Greef een hartaanval, toen de renner uit Geldrop zo'n vijftien kilometer onderweg was. Hulpdiensten waren snel ter plaatse om de voormalig renner van Roompot te reanimeren, ook een traumahelikopter werd opgeroepen. 

De 27-jarige De Greef van Alecto Cycling Team is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De koers is vervolgens afgelast. 

  1. Titelverdediger Valgren rekent op steun ervaren ploeg in Gold Race

    Titelverde­di­ger Valgren rekent op steun ervaren ploeg in Gold Race

    Wielerploeg Dimension Data herbergt zondag in de Amstel Gold Race het complete podium van de editie van vorig jaar. De Deen Michael Valgren, vorig jaar zegevierend, kwam over van Astana. Roman Kreuziger werd vorig jaar nog tweede namens Mitchelton-Scott en de Italiaan Enrico Gasparotto derde in het shirt van Bahrain. De Tsjech en de Italiaan stapten deze winter over naar het Zuid-Afrikaanse team waarvoor ook Tom-Jelte Slagter morgen in actie zal komen.