Mathieu van der Poel.
Volledig scherm
PREMIUM
Mathieu van der Poel. © EPA

De Tour wacht wel op Van der Poel

ColumnVerslaggever Pim Bijl stelt dat de carrièreplanning van Mathieu van der Poel om zeep is. ,,Maar écht: ooit zal hij de Tour de France rijden", zo schrijft hij in zijn column. ,,Zes renners die na hun 27ste verjaardag debuteerden, wonnen zelfs de Tour de France.”

Lang gingen de vragen over welke wedstrijden door zouden gaan en welke niet, maar op die surrealistische hier-is-niets-aan-de-handeditie van Parijs-Nice na vielen de koersen vroeg of laat allemaal om. De lente gaat door, het voorjaar in het wielrennen niet. Zonde voor degenen die zich in vorm hadden getrapt en zonde voor degenen die daar languit op de bank of langs het parkoers van hadden willen genieten. En zonde voor Mathieu van der Poel, die favoriet was geweest in alle klassiekers waarin hij zou debuteren, van Strade Bianche en Milaan - San Remo tot Parijs - Roubaix.

  1. Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Mathieu van der Poel mikte voor zijn debuut in een grote wielerronde op het jaar 2021. Door het uitstel van onder meer de Olympische Spelen van Tokio 2020 vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus kijkt de Nederlandse coureur inmiddels anders tegen zijn planning aan. Deelname aan de Tour de France is dit jaar ineens een optie, mits het jaarlijkse wielerspektakel komende zomer toch doorgang kan vinden en zijn ploeg Alpecin-Fenix een wildcard kan bemachtigen.