Volledig scherm
John Degenkolb. © anp

Degenkolb voor onbepaalde tijd uitgeschakeld

UpdateWielrenner John Degenkolb ligt nog altijd in het ziekenhuis na de crash met zijn ploeg Giant-Alpecin van zaterdag. Het team meldde zondagavond dat het onduidelijk is hoe lang de succesvolle Duitser moet revalideren.

Degenkolb was één van de zes wielrenners die in Spanje werden aangereden tijdens een trainingsrit. Ze klapten frontaal op een auto en belandden allen in het ziekenhuis. Degenkolb en Chad Haga liggen daar nog altijd. Ploegleider Iwan Spekenbrink zei zondag al tegen de NOS dat het onwaarschijnlijk is dat Degenkolb in maart kan proberen opnieuw de voorjaarsklassieker Milaan - San Remo te winnen.

,,John is zondagochtend geopereerd aan zijn hand en gebroken arm. Hij zal ergens in de komende dagen naar Duitsland reizen voor verdere behandelingen. De focus ligt daarna op revalidatie. Dat zal tijd vergen en het is lastig te zeggen hoeveel'', aldus het team.

Ook Haga ligt nog in een Spaans ziekenhuisbed en blijft daar de komende tijd. Hij moet nog een aantal operaties ondergaan.

Warren Barguil, de beoogde kopman van het Duits-Nederlandse team in de Tour de France, staat zeker zes weken aan de kant door het zware ongeluk. ,,In Frankrijk wordt nog bekeken of hij een operatie nodig heeft aan het gebroken botje in zijn hand. Zijn herstel zal zeker zes weken duren, waarna hij weer kan gaan opbouwen.''

Ramon Sinkeldam en Fredrik Ludvigsson zijn er relatief gezien het best aan toe. Zij hebben geen botbreuken. De Duitser Max Walscheid, die ook werd ontslagen uit het ziekenhuis, moet nog maanden revalideren, aldus het team. De wielrenner heeft een gebroken scheenbeen en een gebroken duim.