Volledig scherm
© BELGA

Denise Betsema blijft geschorst na positieve test B-staal

Denise Betsema blijft voorlopig geschorst nadat ook de B-staal positief blijkt te zijn. De 26-jarige veldrijdster werd na de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide betrapt op anabole steroïde.

Betsema reeg afgelopen winter de zeges (vijftien) aaneen in het veldrijden. Op het WK eindigde ze net naast het podium. Nadat ze door de UCI betrapt was, vroeg Betsema een nieuwe test op de B-staal aan en deze blijkt nu ook positief te zijn. 

Na het bekend worden van de dopingtest in april schreef Betsema op haar instagrampagina: ,,Wat een nachtmerrie is dit. Om gelijk met de deur in huis te vallen: ik heb nooit verboden middelen gebruikt en ben het gehele jaar verder nooit positief getest. We zijn echt verbijsterd en in shock. Wat vreselijk om dit nieuws te krijgen terwijl ik met ziel en zaligheid bezig ben met de sport. Het voelt dat ik schuldig ben bevonden, voordat de hele procedure is afgerond. Er is nooit een haar op mijn hoofd geweest die eraan denkt vals te spelen en al helemaal niet om verboden middelen te gebruiken. Het doet me dan ook onwijs veel pijn dat mijn naam in verband wordt gebracht met praktijken waar ik zelf zo’n afkeer voor heb.’’