Volledig scherm
© photo: Cor Vos

Dumoulin door het lint in Ronde van Abu Dhabi

Eindzege ValverdeAlejandro Valverde blijft maar winnen. De Spaanse renner won in de Ronde van Abu Dhabi na een sprint-a-deux tegen Miguel Ángel López op de beklimming van Jebel Hafeet en pakt dankzij de ritwinst ook de eindzege.

Een kopgroep, met sprinter André Greipel, werd in de eerste kilometers van de slotklim gegrepen. Een aanval van Davide Formolo werd gecounterd door Alejandro Valverde, maar dankzij knap werk van Tom Dumoulin in dienst van  Wilco Kelderman werden zij weer gegrepen. Dumoulin moest even later lossen, waarna hij te maken kreeg met materiaalpech. Toen het wachten op de ploegauto even duurde, kon de Giro-winnaar zich niet meer inhouden (zie filmpje).


Een aanval van Miguel Ángel López leek de juiste aanval, maar na een indrukwekkende versnelling van Valverde reden er in de slotkilometers twee renners op kop. Ondanks pogingen van Julian Alaphilippe en Kelderman mochten Valverde en López sprinten voor de zege. Daarin bleek Valverde te sterk voor het Colombiaanse toptalent. Alaphilippe werd derde, voor Rafal Majka en Kelderman.

In het eindklassement eindigt Kelderman achter Valverde als tweede. López mocht als derde renner mee op het eindpodium.

Valverde won eerder deze maand al de Ronde van Valencia. De 37-jarige renner van Movistar raakte in de Tour de France van vorig jaar zwaar geblesseerd, maar blijft ook dit seizoen de zeges aaneen rijgen.