Volledig scherm
Tom Dumoulin © photo: Cor Vos

Dumoulin en Oomen in Luik-Bastenaken-Luik

Tom Dumoulin en Sam Oomen verschijnen zondag aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. De twee Nederlanders van Sunweb krijgen gezelschap van hun Duitse ploeggenoten Johannes Fröhlinger en Simon Geschke, de Australiërs Chris Hamilton en Michael Matthews en de Amerikaan Chad Haga.

Dumoulin maakte begin januari tijdens de ploegpresentatie al duidelijk dat zijn programma in aanloop naar de Ronde van Italië, waarin hij opnieuw op jacht gaat naar de winst, er nagenoeg hetzelfde uitziet als vorig jaar en dat hij ook mee zou doen aan Luik-Bastenaken-Luik. De Limburger is een van de vier renners waar Sunweb zondag op inzet.

,,Ons doel is om Dumoulin, Oomen, Matthews en Geschke naar de 'finale' te rijden, zodat we meerdere mogelijkheden en opties hebben'', aldus Aike Visbeek, ploegleider van Sunweb. ,,Enkele aanpassingen in het parcours hebben ervoor gezorgd dat de laatste 80 kilometer zwaarder zijn dan voorheen. Ik reken op meer vluchtpogingen en het is lastiger de race te controleren.''

  1. Mitchelton heeft Tour-hoop gevestigd op Adam Yates

    Mitchelton heeft Tour-hoop gevestigd op Adam Yates

    Zijn tweelingbroer Simon stortte tijdens de Ronde van Italië helemaal in met de roze trui om zijn schouders, nu mag Adam Yates het gaan proberen in de Tour de France. De 25-jarige Brit gaat als kopman van Mitchelton-Scott de Franse etappekoers in. Yates krijgt een ervaren ploeg mee, waarvan alleen de Australiër Michael Hepburn debuteert in de Tour. Omdat alles in dienst staat van de klassementsambities van Yates, blijft sprinter Caleb Ewan thuis.