Volledig scherm
Tom Dumoulin. © ANP

Dumoulin: Tour 2018 is zeker geen zekerheidje

Het is niet vanzelfsprekend dat Tom Dumoulin volgend jaar de Tour de France rijdt. De wereldkampioen tijdrijden wil eerst weten hoe de route van de Tour er in 2018 uitziet. Dinsdag 17 oktober is de presentatie. 

,,Ik heb nog geen besluit genomen, maar als ik het parcours van de Tour niet geschikt vind voor mij en ik er niet voor het klassement kan gaan, waarom zou ik er dan heengaan? Dan kies ik liever voor de Ronde van Italië. Ik zou de Giro weer heel graag rijden'', vertelde de Limburger in de Italiaanse krant La Gazetta dello Sport.

Die sportkrant is organisator van de Giro, dus Dumoulin was in het interview positief gestemd over de Ronde van Italië, die hij dit jaar als eerste Nederlander ooit won. De renner van Team Sunweb wil in de toekomst ook proberen twee grote ronden in één jaar te doen. 

Zo won Chris Froome dit jaar de Tour en de Ronde van Spanje, Vincenzo Nibali reed de Giro en de Vuelta en kwam beide keren op het podium. ,,lk ga het zelf ook een keer proberen, maar in welk jaar weet ik nog niet.''

Powermeters

Dumoulin had ook een mening over de powermeters, die de renners heden ten dage op hun stuur hebben gemonteerd en waarop ze tal van gegevens kunnen aflezen over hun inspanningen. De Spanjaard Alberto Contador opperde onlangs een verbod omdat de renners door die metertjes niet meer op hun gevoel fietsen en minder aanvallend rijden. Dumoulin is het er niet mee eens. ,,Contador overdrijft de betekenis van het instrument. Ik gebruik de meter nooit tijdens wedstrijden, alleen in tijdritten. Ik rij wel degelijk op gevoel.''