Volledig scherm
Pascal Eenkhoorn in de leiderstrui op het podium na de etappe rond Hardenberg. © Bert-Jan Lukje

Eenkhoorn wint Olympia's Tour

Pascal Eenkhoorn heeft Olympia's Tour gewonnen. De renner van de opleidingsploeg van BMC sloot de laatste etappe af als tweede achter Jarno Mobach en behield daarmee de leiderstrui die hij vanaf de eerste dag in handen had. Eenkhoorn, 20 jaar en afkomstig uit Genemuiden, wordt volgend jaar prof bij LottoNL-Jumbo.

De slotrit ging van Margraten naar Noorbeek over een aantal Limburgse heuvels. Mobach, die rijdt voor het opleidingsteam van Sunweb, was in de sprint bergop duidelijk de beste. De Belg Stan Dewulf finishte als derde.

Volledig scherm
Pascal Eenkhoorn © Bert-Jan Lukje
  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’